• TEATTERI JURKAN JA KOM-TEATTERIN YHTEISTUOTANTO

  Lauri Vennonen – Lauri Maijala

  ELÄMÄN ENSIKERTALAISIA

  – eli ikoni ja assistentti

  ESITYKSET 21.3. ASTI TEATTERI JURKASSA

 • Näytelmä Lauri Vennonen
  Ohjaus Lauri Maijala
  Näyttämöllä Tommi Eronen ja Ella Mettänen
  Lavastus- ja pukusuunnittelu Lauri Maijala
  Valosuunnittelu Saku Kaukiainen
  Äänisuunnittelu Jani Rapo
  Ohjaajan assistentti Tiiu Poikonen

   

   

  Lauri Vennosen näytelmä Elämän ensikertalaisia on tarina mestariohjaaja Teresasta ja hänen assistentistaan Jaakosta. Teresa menestyi urallaan, mutta kuoli nuorena. Jaakko epäonnistui, eikä tiedä mitä tekisi elämällään. Teresan rauhaton henki vaeltelee Jaakon ympärillä ja avaa yhtäkkiä suunsa.

  Vennosen näytelmä on kreisiä fiktiota, jossa soi kuitenkin vahva koetun ja eletyn klangi: mitä on saattaa oma esikuva ja ystävä ennenaikaiseen kuolemaan ja sitten epäonnistua lunastamaan omalle elämälleen asettamansa odotukset?

  Kantaesityksen ohjaa yksi Suomen arvostetuimmista teatterintekijöistä Lauri Maijala. Teresan ja Jaakon rooleissa nähdään KOM-teatterin tähtinäyttelijä Ella Mettänen ja karismaattinen Tommi Eronen.

  Teatteri Jurkan 70-vuotisjuhlanäytelmä toteutetaan Jurkan ja KOM-teatterin yhteistyönä.

 • ”Teatteri Jurkan ainutlaatuisen intiimissä miljöössä näyttelijätyö on erityisen tärkeää. Tommi Eronen on erinomainen Jaakkona, jonka yrittää niin kovasti, mutta jää silti aina vähän ulkopuoliseksi, oman elämänsä sivuhenkilöksi. KOM-teatterin Ella Mettäsessä on juuri sopivaa herkkyyttä Teresan elohopeamaisen persoonan ja hetkessä vaihtuvan tunneskaalan välittämiseen.” Apu / Selina Keränen

Käytämme sivustolla evästeitä saadaksemme tietoa kävijöistä. Lue lisää Sulje Hyväksy