• KOM-aulan ohjelmisto

 • KEVÄT 2021

  TAMMIKUU

  ma 18.1.2021 – KONSERTTI ON PERUTTU

  Kari Hevossaari ja Kaj Chydenius
  Oma maa

  Suomalaisen runouden komeata peruskauraa Samuli Kustaa Bergh-Kalliosta ja Aleksis Kivestä Aulikki Oksaseen ja Ilpo Tiihoseen. Vanhimmat sävellykset ovat Marja-Leena Mikkolan “Kirkonkylän kahvilassa” vuodelta 1965 ja Eino Leinon “Tummana vierivi Tuonen virta” näytelmästä Tuonelan joutsen (1966). Kari Hevossaari on monipuolinen näyttelijä, tanakka barytoni ja hyvä ettei äskettäin ryhtynyt vielä lääkäriksi.

  HELMIKUU

  ma 15.2.2021 – KONSERTTI ON PERUTTU

  Talvi-Maaria Turunen ja Kaj Chydenius
  Runoja Suomesta

  Suomalaiset klassikot Kivi, Leino ja Kianto avaavat tämänkin Suomi-illan, maantieteellinen retki Lapista ja Suomussalmesta Karjalaan ja Suomenlahdelle. Talvi-Maaria Turunen on Joensuussa asuva oopperasopraano, lujaa menossa kohti kansainvälisiä foorumeita.

   

  ma 22.2.2021 – KONSERTTI ON PERUTTU

  Milla Rumi

  Milla Rumi on laulaja-lauluntekijä ja Johanna Kustannuksen artisti vuodesta 2014. Harvoin ja valitusti keikkaileva Rumi saapuu KOM-aulaan elektronisena triona yhdessä tuottajaparinsa Miika Pylkkäsen sekä muusikko Anna Wilkmanin kanssa.

  Milla Rumin viimeisin julkaisu Lilith jne. (2020) käsittelee tarinoita ja niiden luomis- ja muutosvoimaa. ”Tarinat tekevät todellisuutta, niiden kertominen luo ja muuttaa kertojaa ja kuulijaa.”

  MAALISKUU

  ma 8.3.2021 – KONSERTTI ON PERUTTU

  Loiriplukari

  Mitä saadaan kun yhdistetään Vesa-Matti Loiri -imitaatio, keikka, päiväkirjaklubi ja stand up show? Olkaa hyvät, Loiriplukari on valmiina viihdyttämään!

  Loiriplukari on Kalle Taivaisen vahingossa syntynyt Vesa-Matti Loiria kunnioittava imitointiprojekti, jossa taide ja huumori kohtaavat omituisella tavalla.

  ”Mistä helvetistä te olette kotoisin?” – mies Vantaan keikalla.
  ”Mitä vittua täällä oikein tapahtuu?” – mies Jokelan keikalla.
  ”Tällaista poikkitaiteellista installaatiota pitäisi olla tarjolla joka viikonloppu” – mies Turun keikalla.

   

  ma 15.3.2021 – KONSERTTI ON PERUTTU

  Monna Kamu ja Kaj Chydenius
  Muistoja

  Kaj Chydeniuksen mielilaulajia jo 1960-luvulta, muusikkoperheen kuopus, joka teki arvostetun uran Agit-Prop-kvartetin alttona. Tämä lauluohjelma on hellä retrospektiivi hienojen vuosien suosikkisävelistä. Kielispektri on runsas: suomen ja ruotsin lisäksi kuullaan saksaa, espanjaa ja englantia.

   

  ma 22.3.2021 – KONSERTTI ON PERUTTU

  Heidi Kirves, Tuomas Hautala ja Aleksi Kauffmann
  Olkoon niin!

  Draamallinen lauluilta, jossa säveltäjä-pianisti Tuomas Hautala ja näyttelijä Heidi Kirves yhdessä multi-instrumentalisti Aleksi Kauffmannin kanssa esittävät Hautalan uusia sävellyksiä suomalaisten runoilijoiden teksteihin. Illan aikana kuullaan Saima Harmajan, Ilpo Tiihosen, Anja Snellmannin ja useiden muiden sanataitureiden havaintoja rakkaudesta.
  Olkoon niin! -lauluillassa syvennytään ensirakastumiseen, pettämiseen, pyyteettömään rakkauteen, kuoleman yli kantavaan kumppanuuteen – Rakkauteen.

  Heidi Kirves – laulu
  Tuomas Hautala – piano, koskettimet ja sävellys
  Aleksi Kauffmann – sello, kitarat

   

  ma 29.3.2021 – KONSERTTI ON PERUTTU

  Kielo Kärkkäinen

  Kielo Kärkkäinen on laulaja-lauluntekijä, jonka syvä ääni soi folkia, jazzia ja runoutta yhdistävässä uuden ajan laulelmassa. Texicalli Records julkaisee keväällä 2021 Kärkkäisen kolmannen albumin Laulajan muotokuva, joka herkistää ja hassuttelee runsailla lauluilla kultakurkun elämäntavasta.

  Kielo on julkaissut kaksi albumia suomenkielistä folkia (Tule, 2017 ja Keitä me
  olemme, 2019) sekä kaksi espanjaa ja suomea yhdistävää maailmanmusiikkialbumia yhtyeensä Belizen kanssa (Paisajes y encuentros, 2017 ja Mis dos madres, 2019). Hän esiintyy aktiivisesti myös jazz-yhtyeensä Taming Mayn kanssa.

  Yhtye:
  Kielo Kärkkäinen –  säv./san., laulu ja kitara
  Matti Salo –  laulu ja kitara
  Sami Sippola – tenorisaksofoni

  HUHTIKUU

  ma 12.4.2021 – KONSERTTI ON PERUTTU

  Maruska Verona ja Kaj Chydenius
  Rakkauden ovi

  Maruska on freelance -näyttelijä, vieraillut mm. Kansallisteatterissa ja laulaa mielellään suomeksi ja ruotsiksi. Ohjelmassa on paljon lauluja rakkaudesta, onpa kunnianteko Lapin tytölle ja Martin Luther Kingille, eikä muutama uskonnollinen kannanottokaan päätä palele.

   

  ma 19.4.2021 – KONSERTTI ON PERUTTU

  Liisa Tavi ja Arto Piispanen
  Rakkaudesta elämään – lauluja nuoruudestani

  ”Rakkaudesta elämään – lauluja nuoruudestani” -konsertti sisältää nimensä mukaisesti Liisa Tavin ohjelmistoa 70-luvulta aina vuoteen 2000. Liisan lauluissa on korostunut humaani lähestyminen ja niistä tunnetuimpia ovat Violeta Parran laulut Elämälle kiitos ja Kun palaan taas nuoruuteeni sekä Kollaa Kestää -yhtyeen Jäähyväiset aseille. Konsertissa kuullaan myös Liisan omia sävellyksiä.

  Pianisti Arto Piispanen on kulkenut Liisan kanssa pitkän yhteisen matkan vuosikymmenten ajan ja yhteistyö on toiminut aina erityisen hyvin.

  Liisa Tavi – laulu
  Arto Piispanen – piano

  TOUKOKUU

  ma 3.5.2021

  Liila Jokelin

  Liila Jokelin on laulaja-lauluntekijä, joka rakastaa vahvaa tarinaa. Melankolista folk-laulelmaa, retrorockia sekä takapotku-punkia tuotannossaan yhdistelevä Jokelin julkaisi Risto Ylihärsilän tuottaman esikoisalbuminsa ”Kaamos on huono esileikki” marraskuussa 2019 Helmi Levyjen julkaisemana.

  ”Todella harvoin, melkein ei-koskaan nykypäivän pop-musiikissa törmää vaaran tunteeseen, mutta tässä sitä jotenkin oli. Kai siksi ettei yhtään osaa laittaa sormea sen päälle, sanoa että kenenkäs tyttöjä sitä ollaan ja mistäs sitä tullaan. Mutta sanoisin että ehkä joltain samoilta suunnilta kuin tulevat Tom Waitsin laulujen aiheet, samoilta takakujilta.” – Musiikkitoimittaja Susanna Vainiola Liila Jokelinin ”Kuolleiden puolue” – singlestä

   

  ma 10.5.2021

  Elina Partanen ja Kaj Chydenius
  Onerva ja Auni

  Elina on turkulainen luokanopettaja, jonka ohjelma tällä kertaa esittelee kaksi huippulahjakasta ja –tuotteliasta naislyyrikkoa. Onerva Lehtinen tunnetaan L. Onervana, joka aina Eino Leinon ajoista lähtien teki valtavan runotuotannon.

  Sitä ihaillaan edelleen kaikkialla, ja Onervan runoja on sävelletty todella runsaasti. Raahessa kulkee Onervan jälkiä Aunimarjut Kari (s. 1967), jonka lyyrinen tuotanto kattaa laajan ilmaisuarsenaalin, tästä runoilijasta tullaan puhumaan paljon ja kauan.

   

  ma 17.5.2021

  Taikaa illassa

  Viimeksi loppuunmyynyt Taikaa illassa palaa KOM-aulaan tuoden mukanaan KOM-teatterin juhlavuoden kunniaksi uutta taikuutta. Illan taikurit ovat Markus Tervo (Suomen Taikurit ry:n puheenjohtaja), Iivari Mikkonen (Taikuuden suomenmestari) ja vielä julkistamaton yllätysesiintyjä. Tervetuloa seuraamaan, miltä taikuus näyttää 2020-luvulla!

  Ovet KOM-aulaan avataan klo 18.00 ja kaikki esitykset alkavat täsmällisesti klo 19.00.

  KOM-aulassa palvelee KOM-teatterin baari.

  Toistaiseksi KOM-aulan konsertteihin on myynnissä vain 25 lippua turvallisuuden varmistamiseksi.

  Liput 18 € KOM-toimistosta tai 20,50 € Lippupisteestä (+ toimituskulut alk. 1 €)

   

  KOM-lipputoimisto ei toistaiseksi ota vastaan asiakkaita. Palvelemme puhelimitse ma-pe klo 12-15.

  ​​KOM-lipputoimisto, Kapteeninkatu 26, 00140 Helsinki, p. (09) 6841 841

  Liput myös Lippupisteen myyntipisteistä ja puhelinpalvelusta 0600 900 900 (2€ / alk. min + mpm/pvm).
  Lippupisteen puhelinpalvelu on auki ma-la klo 9-17.
  ​Liput myös Lippupisteen verkkokaupasta www.lippu.fi.

Käytämme sivustolla evästeitä saadaksemme tietoa kävijöistä. Lue lisää Sulje Hyväksy