• KOM-aulan ohjelmisto

 • SYKSY 2021

   

  SYYSKUU

  ma 27.9.2021
  Kari Hevossaari ja Kaj Chydenius:
  Oma maa

  Suomalaisen runouden komeata peruskauraa Samuli Kustaa Bergh-Kalliosta ja Aleksis Kivestä Aulikki Oksaseen ja Ilpo Tiihoseen. Vanhimmat sävellykset ovat Marja-Leena Mikkolan “Kirkonkylän kahvilassa” vuodelta 1965 ja Eino Leinon “Tummana vierivi Tuonen virta” näytelmästä Tuonelan joutsen (1966). Kari Hevossaari on monipuolinen näyttelijä, tanakka baritoni ja hyvä ettei äskettäin ryhtynyt vielä lääkäriksi.

   

  LOKAKUU

  ma 4.10.2021
  Loiriplukari

  Mitä saadaan kun yhdistetään Vesa-Matti Loiri -imitaatio, keikka, päiväkirjaklubi ja stand up show? Olkaa hyvät, Loiriplukari on valmiina viihdyttämään!

  Loiriplukari on Kalle Taivaisen vahingossa syntynyt Vesa-Matti Loiria kunnioittava imitointiprojekti, jossa taide ja huumori kohtaavat omituisella tavalla.

  ”Mistä helvetistä te olette kotoisin?” – mies Vantaan keikalla.”Mitä vittua täällä oikein tapahtuu?” – mies Jokelan keikalla.”Tällaista poikkitaiteellista installaatiota pitäisi olla tarjolla joka viikonloppu” – mies Turun keikalla.

  11.10.2021
  Monna Kamu ja Kaj Chydenius:
  Muistoja

  Kaj Chydeniuksen mielilaulajia jo 1960-luvulta, muusikkoperheen kuopus, joka teki arvostetun uran Agit-Prop-kvartetin alttona. Tämä lauluohjelma on hellä retrospektiivi hienojen vuosien suosikkisävelistä. Kielispektri on runsas: suomen ja ruotsin lisäksi kuullaan saksaa, espanjaa ja englantia.

  ma 18.10.2021

  Taikaa illassa
  Keväällä 2019 loppuunmyyty Taikaa illassa -taikaohjelma palaa KOM-aulaan ja tuo mukanaan KOM-teatterin juhlavuoden kunniaksi uutta taikuutta. Illan taikurit ovat Markus Tervo (Suomen Taikurit ry:n puheenjohtaja), Iivari Mikkonen (Taikuuden suomenmestari) ja vielä julkistamaton yllätysesiintyjä. 

  ma 25.10.2021
  Elina Partanen ja Kaj Chydenius:
  Onerva ja Auni

  Elina on turkulainen luokanopettaja, jonka ohjelma tällä kertaa esittelee kaksi huippulahjakasta ja –tuotteliasta naislyyrikkoa. Onerva Lehtinen tunnetaan L. Onervana, joka aina Eino Leinon ajoista lähtien teki valtavan runotuotannon.

  Sitä ihaillaan edelleen kaikkialla, ja Onervan runoja on sävelletty todella runsaasti. Raahessa kulkee Onervan jälkiä Aunimarjut Kari (s. 1967), jonka lyyrinen tuotanto kattaa laajan ilmaisuarsenaalin, tästä runoilijasta tullaan puhumaan paljon ja kauan.


  MARRASKUU

  ma 1.11.2021
  Liila Jokelin

  Liila Jokelin on laulaja-lauluntekijä, joka rakastaa vahvaa tarinaa. Melankolista folk-laulelmaa, retrorockia sekä takapotku-punkia tuotannossaan yhdistelevä Jokelin julkaisi Risto Ylihärsilän tuottaman esikoisalbuminsa ”Kaamos on huono esileikki” marraskuussa 2019 Helmi Levyjen julkaisemana.

  ”Todella harvoin, melkein ei-koskaan nykypäivän pop-musiikissa törmää vaaran tunteeseen, mutta tässä sitä jotenkin oli. Kai siksi ettei yhtään osaa laittaa sormea sen päälle, sanoa että kenenkäs tyttöjä sitä ollaan ja mistäs sitä tullaan. Mutta sanoisin että ehkä joltain samoilta suunnilta kuin tulevat Tom Waitsin laulujen aiheet, samoilta takakujilta.” – Musiikkitoimittaja Susanna Vainiola Liila Jokelinin ”Kuolleiden puolue” – singlestä

   

  ma 15.11.2021
  Kielo Kärkkäinen

  Kielo Kärkkäinen on laulaja-lauluntekijä, jonka syvä ja koskettava ääni soi folkia, jazzia ja runoutta yhdistävässä uuden ajan laulelmassa. Kärkkäinen on monipuolinen ja selkeä-ääninen tekijä ja hänen keikoillaan vallitsee intensiivinen ja keskittynyt tunnelma.

  Kärkkäinen on julkaissut kolme albumia suomenkielistä folkia, joista uusin, Laulajan muotokuva ilmestyi keväällä 2021. Suomenkielisten albumien lisäksi hän on tehnyt kaksi albumia maailmanmusiikkiyhtye Belizen kanssa ja vieraillut lukuisilla äänitteillä. Kärkkäinen keikkailee myös aktiivisesti Taming May -yhtyeensä kanssa.

  ma 22.11.2021
  Talvi-Maaria Turunen ja Kaj Chydenius: Vuoden ajat

  Talvi-Maaria Turunen ja Kaj Chydenius esittävät 20 Chydeniuksen säveltämää laulua suomalaisiin runoihin. Vanhimmat runoilijat Mateli Kuivalainen ja Irina Sissonen edustavat heleää kansanrunoutta, nuorimmat, Liisa Urpelainen ja Aunimarjut Kari taas ovat rakkausrunoineen tämän päivän kirkkaita valoja.

  Talvi-Maaria Turunen on Joensuussa asuva oopperasopraano, lujaa menossa kohti kansainvälisiä foorumeita.

  ma 29.11.2021
  Maruska Verona ja Kaj Chydenius:
  Rakkauden ovi

  Maruska on freelance -näyttelijä, vieraillut mm. Kansallisteatterissa ja laulaa mielellään suomeksi ja ruotsiksi. Ohjelmassa on paljon lauluja rakkaudesta, onpa kunnianteko Lapin tytölle ja Martin Luther Kingille, eikä muutama uskonnollinen kannanottokaan päätä palele.

  Ovet KOM-aulaan avataan klo 18.00 ja kaikki esitykset alkavat täsmällisesti klo 19.00.

  KOM-aulassa palvelee KOM-teatterin baari.

  Toistaiseksi KOM-aulan konsertteihin on myynnissä vain 25 lippua turvallisuuden varmistamiseksi.

  Liput 18 € KOM-toimistosta tai 20,50 € Lippupisteestä (+ toimituskulut alk. 1 €)

  OSTA LIPUT LIPPUPISTEEN VERKKOKAUPASTA

   

  KOM-lipputoimisto on avoinna ma-pe klo 12-17.

  Esityspäivinä olemme avoinna esityksen alkamiseen asti ja esityslauantaisin avaamme tuntia ennen esityksen alkua.

  ​​KOM-lipputoimisto, Kapteeninkatu 26, 00140 Helsinki, p. (09) 6841 841

  Liput myös Lippupisteen myyntipisteistä ja puhelinpalvelusta 0600 900 900 (2€ / alk. min + mpm/pvm).
  Lippupisteen puhelinpalvelu on avoinna ma-la klo 9-21, su klo 10-18.
  ​Liput myös Lippupisteen verkkokaupasta www.lippu.fi.

Käytämme sivustolla evästeitä saadaksemme tietoa kävijöistä. Lue lisää Sulje Hyväksy