• POLIITTINEN RUNO NYT!

 • Poliittinen runo NYT! -kirjoituskilpailu on päättynyt ja Otavalta ollaan oltu yhteydessä kilpailussa sijoittuneisiin. Kiitämme kaikkia osallistujia!
  Kilpailun voittajat ja merkittävimmistä runoista koottu antologia julkistetaan KOM-teatterin juhlakonsertissa Helsingin Kulttuuritalolla marraskuussa 2022. Tilaisuudessa kuullaan myös Markus Fageruddin säveltämä runo KOM-teatterin kuoron sekä orkesterin tulkitsemana.

 • ​Muutosten repimässä maailmassamme yhteiskunnalliset kysymykset ovat polttavampia kuin aikoihin.

  Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä KOM-teatteri syntyi yhteiskunnallisen murroksen ja uudenlaisen taiteentekemisen polttopisteeseen, ja sillä on ollut keskeinen rooli suomalaisen poliittisen laulun historiassa.

  130-vuotias Kustannusosakeyhtiö Otava on rohkeasti julkaissut yhteiskunnallisesti kantaa ottavaa kirjallisuutta silloinkin, kun vallitseva mielipide on vielä joitakin teoksia kavahtanut.

  Nyt, vuonna 2021, KOM-teatteri, Otava ja Otavan Kirjasäätiö yhdistävät voimansa ja julistavat yhdessä suuren kirjoituskilpailun

  Poliittinen runo NYT! 
  Ehdotuksia uudeksi poliittiseksi runoudeksi

  Kenen joukoissa seisot ja kenen lippua kannat, oli kysymys 70-luvulla. Millaisia kysymyksiä kysymme tänään? Millaista maailmaa kohti olemme matkalla, millaisen maailman haluamme?

  Miten kirjoitetaan kantaaottavasti vuonna 2021, tavalla joka on merkityksellinen ja puhuttelee ihmisiä tässä ja nyt?

 • Osallistumisohjeet

  Kirjoituskilpailu on avoin kaikille, ja siihen osallistutaan nimimerkillä.

  Parhaista runoista koottu antologia julkaistaan painettuna kirjana sekä sähkö- ja äänikirjana. Äänikirjaksi runot lukevat KOM-teatterin näyttelijät.

  Kolme tässä ajassa merkittävintä runoa palkitaan myös rahapalkinnolla: I palkinto on 1000 euroa, II ja III palkinto 500 euroa.

  Lisäksi säveltäjä Markus Fagerudd säveltää yhden merkityksellisen runon, ja sen esittävät KOM-teatterin kuoro ja orkesteri juhlakonsertissa Helsingin Kulttuuritalolla 24.11.2021. Tilaisuudessa julkistetaan myös muut voittajat sekä parhaista runoista koottu antologia.

  Kilpailun tuomariston muodostavat kirjailijat Marja-Leena Mikkola ja Aura Nurmi, muusikko Yeboyah, KOM-teatterin taiteellinen johtaja Lauri Maijala sekä Otavan kaunokirjallisuuden kustannusjohtaja Antti Kasper.

  Kilpailuun tarkoitetut runot, enintään 3 runoa per osallistuja, tulee lähettää vappuaattoon eli 30.4.2021 mennessä postitse osoitteeseen:

  Kustannusosakeyhtiö Otava
  ”Poliittinen runo NYT”
  Uudenmaankatu 10
  00120 Helsinki

  Lähetäthän runosi kirjekuoressa, yhdelle puolelle arkkia luettavalla kirjasinkoolla tulostettuina. Laita samaan kirjekuoreen myös erillinen, suljettu kirjekuori, jonka sisällä ovat nimesi ja yhteystietosi, ja jonka päällä lukee nimimerkkisi.

  Emme palauta käsikirjoituksia. Voittajiin ollaan yhteydessä hyvissä ajoin ennen julkistusta.

   

  TUTUSTU KILPAILUN SÄÄNTÖIHIN

Käytämme sivustolla evästeitä saadaksemme tietoa kävijöistä. Lue lisää Sulje Hyväksy